Επικοινωνία για κριτική και ενδιαφέροντα γεγονότα στο domokosfth@gmail.com, παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας,
ζείτε και εσείς εκεί...

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Τα χιόνια μας κύκλωσαν

Καλημέρα σας και πάλι,

όμορφες στιγμές ζήσαμε με τα τελευταία χιόνια και εδώ στην Αθήνα αλλά απο ότι άκουσα και στο Δομοκό μας, που το χιόνι έκανε την εμφάνιση του μετά από αρκετά χρόνια. Αυτή την φορά η κρατική μηχανή λειτούργησε καλά και όλα ήταν γρήγορα ξεχιονισμένα.

Τι να πούμε όμως και εμείς κάποτε που πηγαίναμε σχολείο και χίονιζε ένα και δυο μέτρα και μετά ξεκινούσαμε με τα πόδια να πάμε στα χωριά μας. Απορώ ο κόσμος τότε ήταν απο διαφορετικά συστατικά φτιαγμενος; Τι κράση είχαν εκείνοι οι άνθρωποι και τι κράση έχουν τώρα οι σύγχρονοι Δομοκίτες; Ή μήπως τελικά Δομοκός σημαίνει και είναι τα γειτονικά χωριά που τον κρατούσαν και τον κρατούν ζωντανό και με κόσμο.

Τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσει ξανά ζωή η πόλη αυτή και να μην μοιάζει με εγκατελειμμένη πόλη του Φαρ Ουεστ;
Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν χρειαζόταν τις φυλακές... μάλλον οι προσπάθειες τώρα πρέπει να γίνουν πιο έντονες για να γίνει καπου θα ανβαθμίσει την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή.
Τι θα είναι αυτό; καποιο παράρτημα ΤΕΙ, κάποια Σχολή με αγροτική ή κτηνοτροφική υπόσταση δεν ξέρω το σίγουρο είναι οτι δεν παέι άλλη υποβάθμιση. Ελπίζω όταν ανέβω το Πάσχα πάνω να βρώ περισσότερο κόσμο που να κυκλοφορεί αλλά και με διαφορετική νοοτροπία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: